• تاریخ انتشار : 1395/12/27 - 18:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 450
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سومین همایش بین‌المللی ایمونولوژی، آسم و آلرژی

مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم آلرژی دانشگاه، به‌منظور ارتقاء دانش و آگاهی پزشکان، تداوم همکاری و تبادل اطلاعات و نظرات علمی بین صاحب‌نظران و اندیشمندان سومین همایش بین‌المللی ایمونولوژی، آسم و آلرژی را برگزار کرد.

 

 
سومین همایش بین‌المللی ایمونولوژی آسم آلرژی دانشگاه چهارشنبه 27 اسفندماه 95 با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن آسم و آلرژی ایران، کرسی یونسکو در آموزش سلامت در تالار امام بیمارستان امام خمینی، آغاز بکار کرد.
در ابتدای این همایش دکتر مصطفی معین رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران و رئیس این همایش، با اشاره به سیر صعودی ابتلا به آسم و آلرژی در 3 تا 4 دهه گذشته در دنیا گفت: این روند افزایشی به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه و جهان سوم همچنان ادامه دارد.
وی آلودگی هوا را یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در بروز آسم و آلرژی به‌خصوص در کلان‌شهرها عنوان کرد و افزود: بیش از 20 کلان‌شهر دچار آلودگی هوا هستند و باید برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های تنفسی مزمن و آسم در این مناطق اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام شود.
دکتر معین، شیوع بیماری آلرژی در جوامع مختلف را بین 20 تا 50 درصد عنوان کرد و تغییرات آب و هوایی و اقلیم را نیز یکی از عوامل تشدیدکننده شیوع آلرژی دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 4/35 درصد کودکان تهران در مطالعه‌ای علائم تنفسی مانند سرفه، خس‌خس و تنگی نفس داشتند که این درصد در کلان‌شهر تهران بسیار هشداردهنده است.
دکتر معین، با اشاره به تحقیقات مرکز تحقیقات آسم و آلرژی در خصوص بیماری‌های خود ایمنی گفت: با مطالعاتی که در این مرکز انجام‌شده، با پیوند سلول‌های مغز استخوان تا 80 درصد بیماری‌های حاد نقص ایمنی مادرزادی اولیه درمان شده است.
وی با تأکید بر اهمیت بیماری‌های مربوط به نقص ایمنی افزود: رشته ایمونولوژی، ارتباط تنگاتنگی با کلیه رشته‌های پزشکی دارد چراکه سیستم ایمنی در کلیه اندام‌های بدن وجود دارد و وظیفه دفاع از بدن، پیشگیری از بیماری‌های خود ایمنی، آسم و آلرژی و سکته‌های قلبی و عروقی را بر عهده دارد.
وی برگزاری کارگاه‌های تخصصی و پنل های آموزشی را ازجمله برنامه‌های جانبی این همایش عنوان کرد و گفت: 20 کارگاه آموزشی تخصصی و سخنرانی 15 شخصیت برجسته علمی از کشورهای اروپایی و آمریکایی از دیگر برنامه‌ای این همایش به شمار می‌آیند.
طی دهه‌های اخیر پیشرفت‌های سریعی در شاخه‌های مختلف علوم و تکنولوژی در جهان حاصل‌شده است که در این میان رشد سریع تولید علمی در ایران در حوزه‌های متنوع علوم پزشکی به‌ویژه ایمونولوژی آسم و آلرژی قابل‌توجه بوده و سبب پیشرفت‌های روزافزونی درزمینهٔ پیشگیری، تشخیص، کنترل و درمان‌ها شده است.
در ادامه دکتر مریم محلوجی راد، دبیر علمی سومین همایش بین‌المللی آسم و آلرژی گفت: این همایش با محورهای نقص ایمنی مادرزادی، آسم و آلرژی و سایر رشته‌های مرتبط و همچنین با حضور متخصصین رشته‌های مرتبط ازجمله گوش و حلق و بینی پیوند، هماتولوژی، گوارش، عفونی و روان‌پزشکی برگزارشده و تا 29 بهمن ادامه دارد.
وی در خصوص بیماری نقص ایمنی و شیوع آن در ایران اظهار کرد: در مرکز تحقیقات آسم و آلرژی در حدود 110 مورد از بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه مورد عمل پیوند مغز استخوان قرارگرفته‌اند و 110 تا 120 بیمار نیز در لیست پیوند مغز و استخوان هستند.
وی افزود: نقص ایمنی شامل دو نوع ثانویه و اولیه است که نوع ثانویه شامل نقایص ایمنی مبتلا به سوءتغذیه، ایمنی، نارسایی کلیوی و ایدز و نقایص ایمنی مادرزادی دارای منشأ ژنتیکی است و بر اساس مطالعات انجام‌شده میزان شیوع آن در کل دنیا یک در 10 هزار نفر است.
دکتر محلوجی راد با اشاره به افزایش شیوع بیماری نقص ایمنی اولیه در ایران گفت: در استان‌هایی مثل خوزستان که ازدواج‌های فامیلی رواج دارد این بیماری روند رو به افزایشی پیداکرده است. البته داروهای تولید داخل در این زمینه از کیفیت نسبتاً خوبی برخوردارند؛ اما در مورد داروهای استنشاقی باید تلاش بیشتری صورت بگیرد.
سپس دکتر مریم ایازی دبیر اجرایی همایش، گفت: این همایش با 15 امتیاز بازآموزی برای رشته‌های مختلف پزشکی و همچنین 290 مقاله علمی پژوهشی از کشورهای روسیه، چین، ژاپن و پاکستان آغاز بکار کرده است و تا جمعه 29 بهمن ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: دانشکده پرستاری دانشگاه نیز امسال همانند سال‌های قبل مجری برگزاری یکی از بخش‌های تخصصی در حیطه ایمونولوژی، آسم و آلرژی و برگزاری کارگاه‌ها و پانل‌های تخصصی پرستاران است. همچنین بخش پژوهشگران جوان نیز امسال برای نخستین بار با 42 مقاله، 4 تا 6 مقاله به‌صورت سخنرانی و مابقی به‌صورت پوستر، در این کنگره تشکیل‌شده و دارای کارگاه‌های تخصصی و ویژه پژوهشگران جوان است. پانل ویژه پژوهشگران جوان با سخنرانی 4 استاد بین‌المللی در روز جمعه مورخ 29 بهمن 1395 دایر خواهد شد که در پایان، از 3 نفر این پژوهشگران جوان تقدیر به عمل می‌آید.
خبر: مقدم
  • گروه خبری : اخبار مرکز,همایش
  • کد خبر : 196350
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *